امروز یکشنبه 04 آذر 1403 http://kalengi.cloob24.com
0

نحوه نصب آیفون صوتی الکتروپیک یک طبقه

در آیفون های صوتی الکتروپیک ما 4 ترمینال اصلی داریم که با شماره های 1، 2، 3 و 4 مشخص شده این 4 ترمینال به کابل آیفون از گوشی به پنل منتقل می شوند در قسمت پشت پنل دم در یک سیم از شستی زنگ خارج شده که همان سیم به عنوان سیم شستی زنگ به پیچ B گوشی متصل می کنیم.

تا اینجای کار پنج سیم ارتباطی بین پنل و گوشی را متصل کردیم حالا در پشت پنل دم در دو پیچ با نام‌های L1 و L2 مشاهده می کنید که این دو به پیچ وسیله دو رشته سیم به دربازکن متصل می کنیم و همچنین دو پیچ با نامهای 0 و 12 مشاهده می کنید که این پیچ تغذیه پنل است که از سمت ترانس دو رشته سیم به آن متصل می‌کنیم.

نصب آیفون صوتی الکتروپیکنحوه نصب آیفون صوتی الکتروپیک چند طبقه

سیم کشی آیفون های صوتی چند طبقه الکتروپیک دقیقا مانند یک طبقه است فقط یک تفاوت کوچک دارد و آن هم اضافه شدن سیم زنگ سایر طبقات است به این صورت که ما در پشت پنل دم در، پشت هر تعداد شستی یک رشته سیم زنگ بیشتر داریم که این سیم زنگ به پیچ B هر طبقه متصل می کنیم به تصویر زیر دقت کنید کامل متوجه خواهید شد.

0

آموزش نصب دربازکن کارتی موضوع این آموزش برق ساختمان در کالنجی از و با هم دیگه یاد خواهیم گرفت که چطوری میتونیم یک آیفون تصویری را به وسیله یک ماژول RF ID به یک آیفون کارتی تبدیل کنیم.

همان طور که بسیاری از شما هم می‌دانید در آیفون های جدید که اغلب روانه بازار می‌شوند این قابلیت تعبیه شده است و در آیفون های معمولی تر اعم از صوتی و تصویری این قابلیت وجود ندارد و خوشبختانه ما این امکان را داریم که به صورت اختصاصی این قابلیت را به آیفون مان اضافه کنیم و بحث اصلی این آموزش ما هم همین مسئله است حالا میریم سراغ اصل مطلب!

دو تصویر در پایین برای شما آوردیم که دو مدل پنل را نمایش می دهد یک پنل به صورت پیش فرض قابلیت کارتی دارد و یک آیفون این قابلیت را ندارد.

نصب در بازکن کارتی

پنل آیفون تصویری با قابلیت در بازکن کارتی

نصب در بازکن کارتی

پنل آیفون تصویری بدون قابلیت در بازکن کارتی

0

راه اندازی موتور سه فاز با برق تک فاز ز موضوع این آموزش برق صنعتی در کالنجی است و نحوه راه اندازی و تغییر دور الکتروموتور در این حالت راه اندازی را با همدیگر یاد خواهیم گرفت.

در بحث راه اندازی الکتروموتورهای سه فاز با برق تک فاز رعایت چند نکته مهم ضروری است:

مسئله اول اینکه الکترو‌موتور ما ما نباید بیش از 2 کیلو وات باشد و موتور های بیش از 2 کیلووات در این حالت راه اندازی داغ می کند و ممکن است به موتور آسیب وارد شود.

مسئله دوم اینکه که روی پلاک الکتروموتور حتماً عبارت 220 ولت ستاره یا مثلث لحاظ شده باشد و این عبارت به این معنی است که ما می توانیم این الکتروموتور سه فاز را با برق تک فاز راه اندازی کنیم.

مسئله سوم اینکه در بارهای سنگین مانند گیربکس نباید از این حالت راه‌اندازی استفاده بکنیم اگر بار ما سنگین است حتماً از درایو های تکفاز به سه فاز استفاده می کنیم، آموزش کار با درایو را در لینک پایین دادیم.

آموزش درایو های تک فاز به سه فاز

0

هارمونیک چیست؟

به زبان ساده اگر جریان یا ولتاژ از فرم سینوسی خارج شود و یا در سیسنوسی کامل نباشد، دچار هارمونیک شده است.

هارمونیک ها با فرکانس های خاصی عمل می کنند که مرتبه ای از فرکانس موج اصلی هستند، به عنوان مثال برای هارمونیک مرتبه 3 در یک فرکانس برق شهری یعنی 3 فاز با فرکانس 50 هرتز در نتیجه 3*50=HZ 150 ما در اینجا هارمونیکی با فرکانس 150 هرتز سوار بر موج اصلی داریم.

در تصویر زیر تاثیر هارمونک ها روی شکل موج اصلی که به رنگ قرمز است را مشاهده می کنیم.

هارمونیک از کجا به وجود می آید؟

منابع ایجاد هارمونیک ها هر بار غیر خطی می تواند باشد، بار غیر خطی باری است که شکل موج جریان آنها شبیه شکل موج ولتاژ شان نباشد که منبع اصلی آنها تجهیزات الکترونیکی یا کوره های القایی است.

تاثیرات ناخواسته هارمونیک

  • افزایش مقدار موثر جریان ها
  • افزایش جریان گذرنده از نقطه صفر سیستم
  • اشباع ترانس
  • ایجاد اختلال در کارکرد تجهیزات جریان ضعیف
  • تریپ های ناخواسته

مضارب زوج در هارمونیک ها به دلیل تقارن با ولتاژ حذف می شود و در مرتبه های فرد، مهم ترین تاثیر را مرتبه 3 می گذارد.

در اتصال ترانس های توزیع اگر توجه کرده باشید وقتی ولتاژ ها متعادل باشند جریان نقطه صفر برابر صفر است اما وقتی سیستم آلوده به هارمونیک باشد جریان نقطه مرکز ستاره دیگر صفر نیست و گاهاً مشاهده می شود به دلیل همفازی هارمونیک سوم در بعضی مواقع حتی جریان از جریان فاز هم بیشتر می شود.

با توجه به گسترش روز افزون عوامل هامورنیک زا باید به این نکته هم توجه شود که مقطع سیم نول را اگر به میزان 1/2 سیم نول در نظر بگیریم کاری اشتباه است که هم از نظر فنی و هم از نظر ایمنی مشکل دارد.

0

نحوه نصب جعبه فیوز 

خوب میرویم سراغ قسمت اصلی آموزش که انواع جعبه فیوز برق ساختمان را یاد بگیریم جهت نصب جعبه فیوز 

نصب جعبه فیوز در کنتور تک فاز

نحوه نصب جعبه فیوز

نحوه نصب جعبه فیوز برای کنتور تک فاز – زمانی کاربرد دارد که در کنار کنتور ما کلید نشتی جریان نصب شده باشد و در جعبه فیوز نیاز به نصب کلید نشتی جریان نداریم.

 

نحوه نصب جعبه فیوز

نحوه نصب جعبه فیوز برای کنتور تک فاز – زمانی کاربرد دارد که در کنار کنتور ما کلید نشتی جریان نصب نشده باشد (کنتور های قدیمی اغلب ندارند) و در جعبه فیوز نیاز به نصب کلید نشتی جریان داریم.

نصب جعبه فیوز در کنتور سه فاز

نحوه نصب جعبه فیوز

نحوه نصب جعبه فیوز برای کنتور سه فاز – زمانی کاربرد دارد که در کنار کنتور ما کلید نشتی جریان نصب شده باشد و در جعبه فیوز نیاز به نصب کلید نشتی جریان نداریم.

 

نحوه نصب جعبه فیوز

نحوه نصب جعبه فیوز برای کنتور سه فاز – زمانی کاربرد دارد که در کنار کنتور ما کلید نشتی جریان نصب نشده باشد (کنتور های قدیمی اغلب ندارند) و در جعبه فیوز نیاز به نصب کلید نشتی جریان داریم.

 

آموزش ویدیویی نحوه  نصب جعبه فیوز

0
کنتاکتور خازنی چیست؟

تفاوت کنتاکتور خازنی با کنتاکتور معمولی در چیست؟

عملکرد کنتاکتور خازنی چگونه است؟

اینها سوالاتی هستند که در این آموزش از سری آموزش های برق صنعتی در کالنجی قرار است به آنها بپردازیم و یاد بگیریم که دقیقا کنتاکتور خازنی چیست و چه تفاوتی با کنتاکتور معمولی دارد

کنتاکتور خازنی چیست؟

کنتاکتور خازنی کنتاکتوری است که برای راه اندازی خازن های قدرت که برای اصلاح ضریب قدرت استفاده می شود مورد استفاده قرار می گیرید و معمولاً این خازن ها در بانک خازن استفاده می شود

کنتاکتورهای خازنی تشکیل شده از یک کنتاکتور معمولی، کنتاکت کمکی مخصوص کنتاکتور خازنی و 6 تکه سیم با مقاوت بالا تر از سیم های افشان معمولی، ساختار این کنتاکتور ها این گونه است که کنتاکت کمکی و کنتاکتوراصلی از لحاظ مکانیکی به هم متصل هست و از لحاظ الکتریکی هم به وسیله سیم به صورت موازی به هم وصل است.

نمونه ای از کنتاکت کمکی خازنی به همراه سیم مقاومتی آن را در تصویر زیر مشاهده می کنید:

کنتاکتور خازنی چیست


تفاوت کنتاکتور خازنی با کنتاکتور معمولی در چیست؟

از منظر الکتریکی خازن در لحظه سوییچینگ اتصال کوتاه است لذا در هنگام وصل شدن به شبکه جریان هجومی بسیار بالایی از آن عبور می کند، این جریان علاوه بر تاثیرات تخریبی بر روی خازن،سبب خال زدن و در بعضی مواقع باعث جوش خورد پلاتین های داخلی کنتاکتور می شود که خود اثر تخریبی مضاعفی روی خازن می گذارد، از سوی دیگر در هنگام وصل یک خازن به مدار،خازن هایی که قبلا در مدار بوده انددر یک لحظه در خازن جدید تخلیه می شوند و جریان بزرگی حدود 200 برابر جریان نامی را به صورت لحظه ای پدید می آورند

حل این مشکل به دوصورت امکان پذیر است:

1 – استفاده از کنتاکتور های دارای مقاومت از پیش تعیین شونده (کنتاکتور های مخصوص خازنی )

2 – استفاده از سیم پیچ سری با هسته هوایی

نمونه از کنتاکتور خازنی را مشاهده می کنید:

عملکرد کنتاکتور خازنی

عملکرد کنتاکتور خازنی چگونه است؟

در کنتاکتور های خازنی شیوه عمل به این صورت است که روی کنتاکتور یک سری کنتاکت کمکی نصب می شود و همانطور که در بالا گفتیم به وسیله سیم های دارای مقاوت بالا به کنتاکت های اصلی وصل شده، کنتاکت کمکی از لحاظ مکانیکی طوری ساخته شده که قبل از کنتاکتور اصلی وصل شود و شارژ اولیه خازن از طریق سیم های مقاومتی صورت پذیرد تا کنتاکتور آسیب نبیند

بعد از بسته شدن کنتاکت های اصلی، کنتاکت های کمکی از مدار خارج شده و خازن از طریق کنتاکت های کنتاکتور تغدیه می شود.

0

نحوه نصب رله کنترل بار در هنگام راه اندازی موتور سه فاز زیاد استفاده می شود و علاوه بر کنترل فاز نیاز به کنترل بار هم هست که در این آموزش یاد می گیریم چگونه سیم بندی آن را انجام دهیم.

در اموزش راه اندازی موتور سه فاز با کنترل فاز و بیمتال یاد گرفتیم چگونه بی متال در مدار قرار دهیم و همانطور که شما هم میدانید کنترل بار و بی  متال کار شان یکی است  منتهی ساختار آنها تفاوت دارد، بی متال به صورت مکانیکی عمل می کند یعنی با داغ شدن فلز داخلی آن تغییر حالت می دهد و مدار فرمان راا قطع می کند منتهی کنترل بار به صورت الکترونیکی این عمل را انجام می دهد.

نحوه نصب رله کنترل بار به صورت تصویری:

نحوه نصب رله کنترل بار

http://kalengi.ir/contorolbar/

0

مدار فرمان چپگرد راستگرد با میکرو سوئیچ چه کاربردی دارد؟

اگر می خواهید فرایندی مانند بالا و پایین یا جلو و عقب را به وسیله الکترو متور سه فاز انجام دهید نیاز به مدار فرمان چپگرد راستگرد هست که در این آموزش به این مدار پرداخته ایم و به شما آموزش خواهیم داد چگونه مدار فرمان و مدار قدرت آن را ببندید.

معمولا در بالا بر ها از این مدار استفاده می کنند که نیاز به میکرو سوئیچ یا لیمیت سوئیچ است تا به وسیله فرایند مکانیکی،مدار فرمان قطع شود، به همین خاطر میکرو سوئیچ را دراین مدار قرار دادیم

از دیگر مزیت های این مدار کنترل از دو نقطه هست یعنی اگر یک بالا بر را در نظر بگیریم هم در پایین و هم بالا امکان کنترل الکترو موتور وجود دارد.

مزیت دیگری که این مدار فرمان دارد اعمال تجهیزات و سیم بندی های حفاظتی است، به این منظور که کنترل بار و کنترل فاز در مدار قرار دارد و همچنین حفاظت اینترلاک هم در این آموزش به صورت کامل رعایت شده تا آسیبی به الکترو موتور شما وارد نشود.

ادامه آموزش مدار چپ گرد راست گرد

 

0

کنترل فاز بار شیوا امواج چیست و چه کاربردی دارد؟ در این آموزش از آموزش های برق صنعتی در کالنجی به این مورد می پردازیم که کنترل فاز بار شیوا امواج چیست و چه تفاوتی با کنترل بار و کنترل فاز معمولی دارد؟

کنترل فاز بار شیوا امواج چیست؟

این تجهیز که به یکی از پر کاربرد ترین تجهیزات در برق صنعتی تبدیل شده ترکیبی از کنترل فاز و کنترل بار است همانطور که در آموزش های قبل توضیح دادیم برای راه اندازی الکترو موتور های سه فاز نیاز است که حفاظت هایی در مدار انجام دهیم تا در برابر اختلالات ولتاژو جریان به الکترو موتور ما آسیبی وارد نشود، همچنین مداراتی را یاد گرفتیم که در آنها از از دو تجهیز حفاطتی کنترل بار و کنترل فاز استفاده می کردیم و همانطور که در بالا گفتیم کنترل فاز بار شیوا امواج ترکیبی از این دو تجهیز است

کنترل فاز بار شیوا امواج چه مزیت هایی نسبت کنترل فاز و کنترل بار های معمولی دارد؟

اساساً  نیاز است کنترل بار و کنترل فاز در اکثر مدارهای برق صنعتی کنار هم باشند و یک آمپر متر هم برای نمایش جریان نیاز هست پس به ct جهت اندازه گیری هم نیاز داربم، این تجهیز این مسئله را حل کرده است عملا چهار تجهیز در یک دستگاه قرار دارد.

قابلیت های کنترل فاز بار شیوا امواج

1 جلوگیری از آسیب رسیدن به الکترو موتور دربرابر اختلالات ولتاژ

2 جلوگیری از آسیب رسیدن به الکترو موتور دربرابر اختلالات جریان

3 نمایش جریان مصرفی الکترو موتور

4 دارا بودن ct داخلی که هم برای کنترل بار استفاده می شود و هم برای آمپر متر (عبور مستقیم سیم تا قطر 25 میلی متر و حدر اکثر جریان 60 آمپر)

نحوه نصب کنترل فاز بار شیوا امواج

کنترل فاز بار شیوا امواج

در نقشه بالا مدار قدرت را می بینید و در نقشه پایین مدار فرمان.

کنترل فاز بار شیوا امواج

منبع: http://kalengi.ir/phas-bar/

 

0
 

رله جامد یا ssr چیست؟ – چه کاربردی دارد، چگونه نصب می شود و چه تفاوتی با رله های مکانیکی یا رله شیشه ای دارد؟ مزایا و معایب آن نسبت  به سایر  رله ها چیست؟

تمام سوالات بالا زمانی مطرح می شود که نام رله جامد یا ssr برده می شود و در این آموزش از سری  آموزش های برق صنعتی در کالنجی قرار است به این سوالات پاسخ داده شود.

رله جامد یا رله ssr چیست چه کاربردی دارد؟

همانطور که میدانید رله ها به طور کلی کارشان قطع و وصل است منتهی رله جامد یا ssr این عمل را به صورت الکترونیکی انجام می دهد ولی رله هایی که قبلا معرفی کردیم مانند رله شیشه ای به صورت مکانیکی عمل قطع و وصل را انجام می داد.

رله جامد یا ssr چگونه نصب می شود؟

رله جامد یا ssr

همانطور که در تصویر مشاهده می کنید این رله ها نیاز به تغذیه دارند که از برق dc برای تغذیه آن استفاده می شود و در خروجی هم مانند یک کلید  خروجی آن قطع و وصل می شود

در انواع مدل های AC و DC  وجود دارند که در مدل های AC هم برای برق سه فاز و هم برق تک فاز این رله ها موجود است

منهتی باید به اطلاعات نوشته شده روی رله توجه شود و تا حدود ولتاژ و جریان مجاز آن رعایت شود.

پیشنهاد می کنم برای درک بهتر و پاسخ به سوالات بالا در مورد این رله، ویدیوی زیر را مشاهده کنید:

http://www.aparat.com/v/dnWEN

منبع: http://kalengi.ir/ssr/